Tips og triks til planlegging av nyttårsaften

By
Morten Asbjørnsen
March 28, 2023
min read
Share this post

Nyttårsfest er gøy, men planleggingen kan være stressende. Enten du planlegger middag eller en stor fest på en klubb eller et leid lokale, er det mange ting å ta hensyn til. Å sørge for at du du får planlagt alt du trenger for typen arrangement du ønsker, og samtidig fylle opp gjestelisten og bygge opp nok entusiasme rundt arrangementet kan være krevende. Med lang erfaring har vi i Bookd kommet med fem tips som vil hjelpe deg med å arrangere en uforglemmelig Nyttårsfest.

1. Velg riktig type mat

En nyttårsfest er en feiring av å gi slipp på det gamle og omfavne det nye. Hvis du planlegger å ha en stor fest med folk som beveger seg rundt, så server for all del fingermat og småretter som kan nytes i farta.
Dersom nyttårsfesten din først og fremst er et sittende måltid, sørg for å gjøre det enkelt. Sørg også for at du serverer vegetarianere, veganere og cøliakere, slik at alle føler seg inkludert.

2. Velg riktig sted

Når du velger et sted for nyttårsfesten, sørg for at alle kan komme seg til og fra enkelt, og sørge for tilstrekkelig transport frem og tilbake om nødvendig. Du vil ikke at gjesten din ikke kan komme dit eller dra når festen er over.

Hvis du vil at arrangementet ditt skal fortsette til tidlig på det nye året, må du sørge for at spillestedets lisens tillater det.

3. Tenk på underholdning

I likhet med lokalet er det viktig at du velger riktig underholdningsstil som passer til temaet for nyttårsfesten. For eksempel vil et symfoniorkester ikke være egnet for en eksklusiv svart-gull-fest i et nattklubblokale. Hvis du planlegger å selge billetter til arrangementet ditt, så sørg for å finne underholdning som vil appellere til målgruppen din. Hold kontakten med underholdningen du har bestilt i forkant av arrangementet, da det vil bidra til å forsikre deg om at alt går etter planen.

4. Sørg for at champagnen flyter i tide

Det er tradisjon å feire nyttår med champagne, så glem ikke å få den på kjøl tidlig! Champagne er en edel drikk, og har blitt drukket ved midnatt på nyttårsaften i 1500 år(!).

5. Planlegg og nyt

Som med mange ting i livet, vil oppbyggingen til nyttårsfesten din bli mye morsommere med tilstrekkelig planlegging. Det er ingen vits å arrangere nyttårsaften dersom du ikke planlegger nøye. Husk å delegere oppgaver til folk du kan stole på, og nyt feiringen!

Ønsker du hjelp med å finne underholdning til den store festen? Klikk her

Share this post
Morten Asbjørnsen

Similar articles