Komiker bestillingsguide 2024: Priser, råd og vanlige spørsmål

By
Morten Asbjørnsen
March 28, 2023
min read
Share this post

Tenker du å booke en komiker til arrangementet ditt? Gøy! Vi har mye erfaring på dette området og hjelper gjerne.

Å booke en komiker – enten til private arrangementer, bedriftseventer eller f eks skolefester – kan være snarveien til en minneverdig kveld.

Profesjonelle komikere har finpusset håndverket sitt i mange år og har evnen til å engasjere publikum på en unik måte. De leverer gjerne tilpasset underholdning, og får folk til å le fordi…de er morsomme! Og som alle vet så forlenger en god latter livet.

Når, hvorfor, hvem og hvor mye?

Hvis du ønsker å booke en komiker til ditt neste arrangement, er det et par ting du bør tenke på før du bestiller. Du bør stille deg selv de grunnleggende spørsmålene som når, hvorfor, hvem og hvor mye. Har du allerede satt en dato og tid?

Hva er formålet ditt? Er det for å underholde potensielle forretningspartnere eller pumpe opp energien på en litt stiv fest? Hvem skal være blant publikum? Det er også viktig å ha en prisklasse som du er komfortabel med, slik at vi kan hjelpe å finne en komiker som passer budsjettet.

Før du booker komiker, kan du følge noen av de enkle trinnene nedenfor. Vi skal gå litt mer i dybden på noen av de nevnte spørsmålene, slik at du kan få en komiker som tar arrangementet med storm, og får deg til å se ut som et geni av en arrangør.

Ikke vent med å sette datoen

Du har kanskje allerede en følelse av når neste arrangement skal finne sted. Den første informasjonen du trenger når du bestiller en komiker, er den nøyaktige datoen for arrangementet.

Hvis du er ansvarlig for booking av underholdning og ønsker en komiker på et arrangement, må du sjekke tilgjengeligheten til de forskjellige komikerne (Dette kan gjøres på bookd.no eller ta kontakt med oss direkte) og sørge for at lokalet er tilstrekkelig for det forventede antall gjester.

Festlokaler kan bli booket opp tidlig, så sørg for at du finner et sted før du kontakter komikeren. Heldigvis vil de fleste byråer som koordinerer komikere for utleie ha en solid liste over komikere med åpninger i timeplanene og kunne velge en som passer akkurat for arrangementet ditt.

Hvis du ikke søker etter veldig kjente komikere, er det ganske sannsynlig at du vil kunne få en komiker av høyt kaliber på datoen du har valgt. Med andre ord, så lenge du ikke absolutt trenger Thomas Giertsen til gallaen din, vil du kunne velge en komiker som kan ta festen din til neste nivå og være kilde til glede og latter.

Hva blir komikerens rolle?

Er du ute etter å leie komiker som konferansier for et to-timers arrangement, eller trenger du dem bare til et 20-minutters show? Komikeren må vite varigheten på sin del av showet. Lengden på opptredenen vil påvirke prisen.

Selvfølgelig er et stand-up-show mer enn minuttene brukt på scenen. De har opparbeidet seg mange år med erfaring, finstemming, øving og utførelse. Underholdningbransjen er alltid mer enn man kan se, og det er viktig å forstå at komikere jobber hardt for å få det til å se enkelt ut.

Det vil heller ikke være sjokkerende å høre at du må ut med litt mer penger for kjente komikere. Hvis du holder på med et stort privat arrangement og ønsker å imponere publikum, kan det være vel verdt kostnaden. På den andre siden kan du fortsatt få et fantastisk show med en mindre kjent komiker som kanskje fortsatt har mange års erfaring under beltet og vet hvordan man jobber med publikum.

Uavhengig av kjendisstatusen til komikeren, kan komikere gjøre arrangementet ditt mye mer minneverdig. De vil ikke bare levere settet sitt, men også gi en edge til arrangementet. Gode ​​utøvere får alle i bedre humør.

Mange komikere har også vertskapskompetanse og kan hjelpe til med ulike deler av arrangementet. Er det auksjon eller utlodning? Komikere kan fungere som programledere med det lille ekstra.

Du vil helst ikke sende tilfeldige forespørsler på komikere i siste øyeblikk. Det er bra å gi dem så mye informasjon som mulig før showet, slik at de kan skreddersy noen av delene deres slik at de passer best for publikum.

Mange selskaper som booker komikere bestiller gjerne også andre typer underholdningsprofiler som magikere, sangere eller dj’s. På bookd.no kan du finne alle slags typer underholdning som kan være gode supplementer til en komiker. Så hvis du er interessert i noe litt utenom det vanlige, er vi her for å hjelpe.

Vi kan koble deg med ikke bare med komikere, men også tryllekunstnere, pianister, DJ’er og en mengde andre underholdere.

Booking:

Hvor lang tid i forveien bør jeg bestille?

Vi anbefaler å bestille så tidlig som mulig, spesielt hvis du har spesielle ønsker, men vi håndterer bestillinger i siste liten hele tiden på bookd.no og kan enkelt finne underholdning på kort varsel.

Hva koster det å booke en komiker?

Hver komiker vil sette sine egne priser og varierer etter erfaring og hvor «kjente» de er. Men her er en pekepinn:

Up and coming: ca 4000 kr -15000

Erfaren: ca 15 000 – 30 000

Kjendis: ca 30 000 – 250 000

Hvordan håndterer jeg kontrakter og betaling?

Den enkleste måten å håndtere kontrakter og betaling på er å bestille gjennom bookd.no. Bestillingsprosessen vår er enkel, og når du har bekreftet en bestilling med din valgte komiker, håndteres kontrakter og betalinger trygt og enkelt gjennom betalingssystemet vårt.

Share this post
Morten Asbjørnsen

Similar articles