Den komplette DJ bookingguiden for 2024: Tips, priser og vanlige spørsmål

By
Morten Asbjørnsen
March 28, 2023
min read
Share this post

Bookd har et stort utvalg av erfarne DJ-er som kan bookes til bryllup, private- og firmaarrangementer, bursdagsfester mye mer.

I denne artikkelen har vi laget en guide som vil svare spørsmål du måtte ha angående å booke en profesjonell DJ til arrangementet ditt (hvis ikke, kan du sende oss en mail). Vi vil gå over priser, lokale og plassbehov, og hele bookingprosessen.

Priser

Hva koster en DJ?

Priser for DJ vil variere avhengig av en rekke faktorer. DJ-er med mer ekspertise, erfaring og dyrere utstyr tar ofte høyere honorar, og reservasjoner i høysesongen for bryllup kan også være litt dyrere. Under har vi delt opp gjennomsnittspris for de ulike DJene.

Ny/studentProfesjonellHigh-EndDJ4 000+ NOK8 000+ NOK20 000+ NOKDJ+instrumentalist7 000+ NOK12 000+ NOK30 000+ NOK

Når og hvor lenge skal en DJ spille?

Et fantastisk spørsmål, fordi det er helt avhengig av hva slags arrangement du skal arrangere. En DJ dekker ofte kvelden for et bryllup eller et bedriftsarrangement, så fra kl. 18.00 til 19.00 og utover til midnatt (eller kanskje kl. 01.00 eller 03.00 avhengig av hvor entusiastiske festdeltakerne er!).

En DJ kan også bookes til dagen for lanseringsarrangementer, private fester eller festivaler for å hjelpe med å tilby et bakteppe for arrangementet, for eksempel for en butikkåpning mens forbrukerne deres surfer, handler og bruker!

En DJ kan i tillegg samarbeide med et liveband. Noen arrangementer booker et live-band for å spille to eller tre live-sett gjennom kvelden, med en DJ som fyller mellom og etter settene.

Ofte stilte spørsmål:

Hvor mye plass trenger en DJ?

En DJ med utstyret deres vil vanligvis ikke ta opp mer enn 2m x 3m. Hvis du bestiller en DJ som har med musikere, som saxophonist eller sanger, anbefaler vi å legge til en ekstra meter for hver ekstra musiker som er med.

Hva slags utstyr må jeg skaffe?

DJene har vanligvis sine egne decks, høykvalitets PA-system. Kvaliteten på utstyret deres har stor innvirkning på kvaliteten på lyden og opplevelsen de skaper – dyre DJ-er har ofte bedre utstyr, med denne investeringen i kvalitet og opplevelse reflektert i prisen.

Dersom du må skaffe utstyr kan dette leies hos leverandører som Oslo Lydutleie som sørger for kvalitetsutstyr og levering til en gunstig pris.

Er det nødvendig å skaffe mat til bryllups-dj?

Når musikerne kommer, vil de nok sette pris på flaske vann. Måltider er alltid velkomne, men det er vanligvis ikke nødvendig med mindre arrangementet er ved middagstid. Dette er noe som avklares ved booking i Bookd-appen.

Kan en DJ opptre utendørs?

Ja, så lenge været er varm nok og tilstrekkelig ly (et lysthus eller telt som dekker artistene fullstendig) er gitt, samt en strømkilde. Informer DJ-en hvis de forventes å opptre ute, da dette vil påvirke forberedelsene de gjør!

Hvor lenge skal DJ opptre?

DJ-sett varer vanligvis 2-3 timer. DJ-ene kan dog fremføre sett som varer opptil 3-4 timer, og enda lenger hvis de gis tilstrekkelig varsel. I Bookd-appen kan dette enkelt kommuniseres med DJen.

Hvor lang tid tar det å sette opp inkludert lydsjekk?

Omtrent 45 minutter til en time. Dette vil tillate dem å laste utstyret, varme opp og gjennomføre lydsjekk i bryllupslokalet.

Godtar bryllups-dj sangforespørsler?

Ja! I motsetning til livemusikere, som må lære musikk før de fremfører, kan DJ-en din spille nesten hvilken som helst sang du ber om. Du kan bla gjennom vår mangfoldige liste over DJ-er for alle arrangementer og stille dem spesifikke spørsmål for å skreddersy opplevelsen din til dine spesifikke behov.

Vi anbefaler imidlertid å sende DJ-en din en liste over sanger du vil at de skal inkludere i settlisten før arrangementet.

Må jeg dekke reiseutgifter?

De fleste DJ-er vil inkludere reiseutgifter i tilbudet fordi transport av utstyret krever kjøring til lokalet. Å booke en lokal DJ er en utmerket måte å kutte reisekostnader på. Booker du en DJ i en storby, som Oslo for eksempel, kan du forvente å betale betydelig mindre i reiseutgifter.

Hvis du allerede har tatt beslutningen om å booke en DJ og ser etter tilgjengelige alternativer, har du to valg:

I Bookd-markedsplassen kan du sammenligne priser og kontakte over 70 fantastiske bryllups-DJer.

For å diskutere dine behov, kan du sende oss en mail til vår hjelpsomme bookingteam på hello@bookd.no.

Share this post
Morten Asbjørnsen

Similar articles