Bli kjent med DJ Natalia Barbin

By
Morten Asbjørnsen
March 28, 2023
min read
Share this post

Natalia Barbin har i løpet av sin 15-år lange DJ-karriere bygget en beundringsverdig CV. Oslojenta kan skilte med spillejobber for verdenskjente musikkfestivaler og arrangementer som Palmesus​,​ Findings​,​ Kadetten​,​ Summerburst​,​ Sensation White​,​ Extrema Outdoor og Distortion. I 2016 vant hun den norske Burn Residency finalen og representerte Norge blant 25 andre nasjoner på Ibiza​,​ hvor hun hadde blant andre Carl Cox og John Digweed som mentorer.

Som tenåring etablerte Natalia en lidenskap for elektronisk musikk og valgte å satse på DJ-karrieren​,​ noe hun ikke angrer på. Hennes første spillejobber var som warm up DJ for verdensstjerner som Axwell​,​ Steve Angello​,​ Sebastian Ingrosso og Benny Benassi. I tillegg til å ha spilt på klubber og festivaler i hele landet​,​ har Natalia spilt i Los Angeles​,​ Miami​,​ New York og vært fast inventar på klubber i Portugal​,​ Sverige​,​ Danmark​,​ Libanon​,​ Egypt og i hjemlandet Kroatia hvor hun blant annet spiller på paradisøya Hvar hver sommer.

Takket være hennes nysgjerrighet og brede musikksmak​,​ har Natalia de siste årene inkludert musikk fra andre sjangre i sine DJ-set. På bakgrunn av det hennes avdøde mentor​,​ danske Kjeld Tostrup sa: «musikk skal være gøy»​,​ bringer hun nostalgien og gode minner tilbake med sin mix av klassisk House​,​ Hip Hop​,​ RnB​,​ Deep House og tropiske rytmer. Det er ikke til å legge skjul på at denne jenta elsker det hun gjør og deler det med alle rundt seg.

Vi tok en prat med Natalia Barbin for å bli bedre kjent med henne som DJ.

Hvem er du, hvor er du fra og hva driver du med?

- Natalia Barbin heter jeg, og som navnet tilsier er jeg ikke helt norsk. Jeg har røtter fra Kroatia, nærmere sagt en liten kystby ved navn Vodice, men jeg er født og oppvokst i Oslo. Jeg fordriver tiden min med den altoppslukende tilværelsen som mamma til Mio på snart ett år. I tillegg er jeg DJ som reiser rundt og sprer musikk- og danseglede i Norge, men også andre land.

Når startet du med musikk?

- Jeg tror alle «starter» med musikk i form av lyd og rytme allerede i mors mage, så det vil si for cirka 36 år siden. Jeg ser at min sønn allerede fra 9-10 måneders alder kunne «danse» / bevege seg i takt til musikken. Han gjør ofte den velkjente DJ-moven med å vifte den ene hånda opp i været, hehe. Men for å svare på det tiltenkte spørsmålet, så startet jeg som DJ i en alder av 19, altså for 16 år siden.

Hvilke sjangre spiller du?

- Da jeg startet spilte jeg kun House og Tech House. Etter hvert implementerte jeg andre sjangre for å kunne tilby et større spekter av hva klubbene ønsker, og på den måten kunne jeg gå fra å være hobby DJ til å leve av det på fulltid. I dag mikser jeg elektronisk musikk med Hip Hop, RnB, Pop, nytt og gammelt.

Hva slags jobber gjør du?

- Jeg spiller på festivaler, nattklubber, barer, firmafester som julebord, kick off og sommerfester, bryllup, bursdager, jubileum og ulike type arrangementer, alt fra kongelig besøk til sportsarrangementer.

Hva er den mest absurde/ morsomste/ rareste spillejobben du har gjort?


Kan nevne 3 i alle fall:

Spilte på Findings i august 2022; da var jeg gravid i niende måned. Smurte masse glitter på magen, så jeg var praktisk talt en vandrende discokule.

Spilte på Summerburst i 2016 på Ullevi stadion i Göteborg, som jeg tror har kapasitet til rundt 50.000 personer.

Spilte da det britiske kronprinsparet William og Kate var på Norgesbesøk i 2018.

Hva er det viktigste for deg når du skal være DJ på et arrangement?

- Jeg er ganske nøye på lyd og lys. Syns det er ekstremt viktig med god lyd, spesielt. Jeg er så lydnerd at jeg kan bli 10.000 ganger mer gira på å gi alt dersom lyden er top notch! Ellers er det selvsagt samspillet mellom meg som DJ og publikum; at vi har tillit til hverandre og stoler på hverandre. Det handler om å gi og ta. Da blir det som regel veldig bra!

Hvordan forbereder du deg til en spillejobb?

- Jeg gjør min vanlige rutineundersøkelse ved å spørre om hva slags arrangement det er, cirka hvor stort publikum samt kjønnsfordeling og alder (dette har mye å si for hva slags musikk jeg ser for meg at jeg skal spille). I tillegg pleier jeg alltid å kjøpe noe ny musikk, mest for min egen skyld slik at jeg alltid har noe nytt å spille/teste om funker. Musikken jeg spiller tar jeg der og da, når jeg leser publikum og hva det er de liker å danse til.

Hvilke andre DJ-er eller artister henter du inspirasjon fra?

- Det er mange flinke både norske og internasjonale. Her hjemme syns jeg Sebastian Emes, Helge Boge og Christian Sol er både flinke DJer og produsenter. Jeg blir inspirert av å se hvordan de brenner for det de gjør. Tommy Døske er også en jeg ser opp til, for selv om han ikke er DJ på fulltid, så skulle man nesten tro det, så oppdatert og lidenskapelig som han er!

Hvilken låt er en garantert banger på dansegulvet?

- Oi oi oi. Det spørs jo litt hvor man spiller, men jeg tror at klassikeren Sweet Dreams slår an uansett hvor! Eller Satisfaction! Den har jeg sett folk gå amok til like ofte på afterski som på strandfest.

Hva er ditt beste tips til en som skal booke en DJ til et arrangement?

- Gjør litt research! Still spørsmål, ta en telefon? Det kjipeste som finnes er å booke en DJ som man forventer spiller det ene eller det andre, for så å finne ut at hun eller han ikke spiller den type musikk i det hele tatt. Da får man nesten skylde seg selv. Man kommer langt med god kommunikasjon."

Share this post
Morten Asbjørnsen

Similar articles