Hva koster det å leie DJ til bryllup?

By
Jørgen Aase
March 28, 2023
2
min read
Share this post

Å velge riktig DJ for bryllupet ditt er en nøkkelfaktor for å skape den perfekte stemningen. Hvilke  viktige faktorer du bør vurdere når du leier en DJ?  Hva du egentlig får når du investerer i en mer erfaren DJ og hvordan dette påvirker din bryllupsopplevelse?

Prisen for en DJ kan variere betydelig avhengig av forskjellige faktorer som geografisk beliggenhet, erfaring, popularitet, utstyr, kvalitet og lengden på arrangementet. Her er noen faktorer som kan påvirke kostnadene:

Erfaring

Erfaring og rykte spiller en avgjørende rolle når du vurderer en DJ for arrangementet ditt. En etablert DJ med mange års erfaring og et godt rykte kan koste betydelig mer enn en nykommer. Prisen reflekterer ofte DJens evne til å lese publikum, skape en jevn flyt i musikken og håndtere eventuelle tekniske utfordringer som kan oppstå underveis.  Å ha en DJ med erfaring kan bidra til å skape en sømløs og minneverdig bryllupsopplevelse.

Varighet av arrangementet

Prisen på DJ-en varierer også avhengig av spilletidens varighet. En vanlig anbefaling er at DJ-en begynner å spille i det middagen ryddes av bordet og fortsetter utover kvelden. Typisk spiller en DJ i bryllupet rundt 4/5 timer. Dersom du ønsker lengre spilletid, vil prisen øke. Prisen for en DJ som spiller i denne tidsrammen starter vanligvis rundt 7 000 kroner, mens prisen vil stige for lengre spilletid eller for mer erfarne DJ-er.

Teknisk utstyr (Lyd, lys, DJ utstyr)

Dersom lokalet ikke har det nødvendige utstyret, må du vurdere å leie lyd- og lysutstyr. Noen DJ-er inkluderer dette i bryllupspakkene sine, og de vil ha sitt eget utstyr som de kan sette opp og bruke under festen.

Dersom du må leie utstyret separat, kan kostnaden variere fra 4 000,- til 6 000,- kroner, i tillegg til DJ-honoraret. Prisen på lyd og lys avhenger også av faktorer som lokasjon, om du skal hente/levere utstyret selv, samt rigging og nedrigging.

Hvis det ikke er inkludert, kan du også få en separat pris for å leie lyd, lys eller andre festeffekter. Det er viktig å finne ut av hva teknisk utstyr man har fra før med DJ-en for å sikre at du har det riktige utstyret for å skape den stemningen du ønsker på din store dag.

Forberedelser, reise og rigging av utstyr

For å få til en vellykket bryllupsfest må det legges ned mye arbeid og planlegging. DJ-en spiller en viktig rolle i å skape den rette stemningen, og det krever tid å finne akkurat den rette musikken. Noen ganger må DJ-en også reise til ulike steder, spesielt hvis de ikke bor i nærheten av der bryllupet skal holdes. I tillegg må DJ-en også ordne opprigging og nedrigging

I sum er valget av DJ en nøkkelfaktor for å forme atmosfæren på ditt bryllup. Med priser som varierer mellom 5 000 og 20 000 kroner, bør du nøye vurdere faktorer som erfaring, arrangementets varighet, nødvendig teknisk utstyr og DJ-ens forberedelser. Å investere i en erfaren DJ kan bidra til å sikre en sømløs musikalsk opplevelse og håndtering av tekniske utfordringer. Husk også å ta hensyn til eventuelle ekstra kostnader for utstyr, reise og rigging. Ved grundig vurdering av disse faktorene kan du sikre at din store dag blir akkompagnert av den perfekte musikken og den ønskede stemningen.

Ønsker du tilbud på en bryllups-DJ? Fyll ut skjema, så hjelper vi deg og gir et tilbud som passer ditt bryllup og ditt budsjett.

Share this post
Jørgen Aase

Similar articles